Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

‘Biz kadın hakları değil insan hakları istiyoruz’

‘Biz kadın hakları değil insan hakları istiyoruz’

‘Biz kadın hakları değil insan hakları istiyoruz’

ADANA (GÜNAYDIN) - Adana'da bosanma asamasindaki esi Ugur Seviner’i biçaklayarak öldürdügü iddiasiyla 18 yil hapis cezasina mahkum edilen ve hapis cezasi Adana Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesi’nce bozulan Tugba Seviner yeniden yargilanmaya basladi. Oglu öldürülen anne, “Biz kadin haklari degil insan haklari istiyoruz” diyerek gelininin en agir sekilde cezalandirilmasini istedi.
Adana Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesi, Tugba Seviner hakkinda ‘Esini öldürmek’ suçundan verilen hapis cezasinda uygulanan haksiz tahrikin gerekçesinin açiklanmasini ve Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’nin dava katilan olarak kabul edilmesini isteyerek karari bozdu. Seviner’in erkek arkadasi A.K.’ye verilen 8 ay 22 gün hapis cezasini ise onadi.

Bölge Adliye Mahkemesi’nin bozma karari üzerine Seviner Adana 9.Agir Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karsisina çikti. Tutuklu bulundugu Tarsus Kadin Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile durusmaya katilan Seviner, esinden bosanmak için 3 kez dava açtigini söyledi. Seviner, “Bosanmam için benim ölmem gerekiyordu. Ben sadece çocuklarimla birlikte insanca yasamak istiyordum. Öldürülmek istemiyordum. Bana siddet uyguluyordu. Defalarca sikayet ettim.  Ama engel olamadilar. 3 çocugumla magdur olduk. Bosanmak maalesef Türkiye’de mümkün degil. Öldürülmemiz gerekiyor. Ben bir kadin olarak bir sey yapamadim. Bir anne olarak verilecek cezada indirim yapilmasini, çocuklarimi okutmak istiyorum” dedi.

Öldürülen Ugur Seviner’in annesi Seher Gülay Hanimogullarindan, oglunu öldüren gelininden sikayetçi oldu. Gelininin 3 kez evden kaçtigini belirten Hanimogullarindan, “Oglum insaat mühendisi ayagina kelepçe taktirdi. Oglumu planli sekilde öldürdü. Oglumu o kadin öldürmeseydi, oglum kahrindan intihar edecekti. Oglum bana olaydan bir gün önce telefon açti, ‘Anne beni Bingöllülere öldürteceklermis’ dedi. Bir gün sonra oglumun ölüm haberini aldim. Biz kadin haklari degil insan haklari istiyoruz. Eslerini aldatiyorlar sonra da kadin haklari diyorlar” dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu Tugba Seviner’in tutuklulugunun devamina, Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’nin davaya katilan olarak kabulüne karar verdi. Durusma, eksikliklerin tamamlanmasi için ileri bir tarihe ertelendi.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli